Ace Group, full-service internetbureau

Webshop versus website

Een webshop bekleedt een andere functie dan een website. Voor de luxe tuinmeubelen van Horizon Tuinmeubelen bleek de webshop weinig succesvol. Mensen willen tuinsets ervaren, advies over de juiste kussens en materialen. Een webshop bevat veel informatie, maar maatwerk advies van een specialist is toch waardevoller. Daarom is ervoor gekozen om afscheid te nemen van de webshop en een nieuwe website te ontwikkelen, die mensen stimuleert om naar de showroom te komen.

Rol van de website

De nieuwe website informeert over het assortiment van Horizon Tuinmeubelen. Het is ingericht op basis van behoeften. Mensen met een kleine tuin hebben andere wensen dan mensen die op zoek zijn naar tuinmeubelen voor op het balkon. De website laat duidelijk zien dat Horizon Tuinmeubelen meerdere doelgroepen kan helpen om tot juiste keuze te komen voor de beste tuinmeubelen.

Tuinmeubelen zijn modegevoelige artikelen; ieder jaar een nieuwe collectie. De website is volledig te beheren met CMS Umbraco. Nieuwe producten aanmaken, bestaande producten in de aanbieding opnemen of gewoon bestaande teksten aanpassen; het is geen probleem. De website is zoekmachine vriendelijk opgebouwd, zodat alle inspanningen van positieve invloed zij in de zoekresultaten van Google.

Bekijk dit project