Ace Group, full-service internetbureau

Ace Group ging enkele maanden terug met Voetbalshirts.com aan de slag voor een nieuwe website. Tijdens de gezellige kick-off meeting werd het doel van de opdracht en samenwerking bepaald: het realiseren van een nieuwe gebruiksvriendelijke website, zowel voor de bezoeker als voor de beheerder. Ook het verbeteren van de rankings in Google en andere zoekmachines stonden centraal. Organische zoekresultaten zijn immers erg belangrijk voor het blog dat 24/7 voetbal ademt. Begin maart werd de website tot grote tevredenheid van beide partijen gelanceerd.

Mobile-first webdesign

Met een te gek websdesign anno 2017 oogt de website van het blog voor de informatieve bezoeker duidelijk en vooral herkenbaar. Het wegnemen van twijfel bij deze bezoeker is een van de uitgangspunten in dit (mobile-first) webdesign. Door op de homepage de blogs prominent op te stellen weet de informatieve bezoeker direct wat hij of zij moet doen. Dat blog lezen! Met duidelijke deel-buttons voor social media kan hij of zij dat interessante blog ook nog eens in de vriendenkring gooien. Daarnaast is in het webdesign van de blogs en productpagina’s duidelijk rekening gehouden met de bezoeker met koopintentie. In de rijk gevulde blogs worden gerelateerde producten getoond, terwijl op de productpagina call-to-actions buttons op klikgerichte plekken terugkomen. Zo gaat de bezoeker recht op het doel van Voetbalshirts.com af, oftewel het plaatsen van een conversie op een van de shops van samenwerkende affiliates.

Voetbalshirts1

Snellere indexering en hogere rankings in zoekmachines

Voetbalshirts.com maakt gebruik van het krachtige CMS Umbraco. Door het CMS up te graden naar versie 7.5.2. wordt zowel op de gebruikerservaring van de bezoeker als het gebruiksgemak van de beheerder van de website ingespeeld. De upgrade voorziet de website van razend snelle laadtijden. Dit is zeer wenselijk als de bezoeker zich navigeert naar of op de website. Ook hebben deze snelle laadtijden gunstige effecten op de rankings in Google en andere zoekmachines. Google hecht vooral aan mobiele laadtijden tegenwoordig enorm veel waarde. Voetbalshirts.com wordt nog beter geïndexeerd! Versie 7.5.2. van Umbraco biedt echter nog meer voordelen voor Google en andere zoekmachines. Aangezien de website in techniek sterk verbeterd is, is het ook toegankelijker voor bots van zoekmachines. Dergelijke bots kunnen de site sneller en beter indexeren. Het gevolg: nog hogere rankings.

De upgrade van het CMS Umbraco komt ook nog eens ten goede aan de efficiency van de werkprocessen. Het aanmaken van blogs, productbeheer en verder contentbeheer verloopt simpeler en sneller. Zo gaat er geen onnodige tijd verloren en kan deze energie gestoken worden in werkzaamheden waar je wel op zit te wachten!

Voetbalshirts4

Import complete historie

In het kader van efficiency van de werkprocessen is er vanuit het oude CMS ook een complete import uitgevoerd in het nieuwe CMS van de website. Dit betekent dat alle content vanuit de oude – naar de nieuwe website is overgeheveld, waarbij de opzet van de navigatiestructuur behouden is. Enerzijds bespaart de complete import Voetbalshirts.com enorm veel tijd. Anderzijds gaat de lancering van de website niet ten koste van rankings in zoekmachines, doordat 404-pagina’s worden voorkomen. Voetbalshirts.com blijft zo een veel geziene website in organische zoekresultaten!

Bekijk dit project