Ace Group, full-service internetbureau

Meerdere bedrijven in één CMS

Het beheren van de diverse websites in één CMS was de grootste wens van Van Nieuwpoort Groep. CMS Umbraco is krachtig en flexibel genoeg om dit te managen. Doordat het gebruik van Umbraco vele vrijheden biedt, heeft Van Nieuwpoort Groep nu de mogelijkheid de diverse websites gemakkelijk te beheren binnen een CMS. Dit levert het bedrijf veel voordelen.

Gebruikers met verschillende rollen

Omdat websites van meerdere bedrijven in één CMS zijn ondergebracht, is het niet wenselijk dat een gebruiker van het ene bedrijf wijzigingen in een ander bedrijf kan uitvoeren. In CMS Umbraco zijn per bedrijf gebruikers aangemaakt en die kunnen alleen voor hun eigen bedrijf wijzigingen doorvoeren.

Niet alles wordt klakkeloos gepubliceerd. Diverse medewerkers plaatsen nieuwe artikelen, maar worden pas gepubliceerd als de eindredacteur dit accordeert. Op deze manier behoudt het bedrijf controle over de inhoud van zijn websites.

SEO

Van Nieuwpoort Groep heeft in het verleden veel energie gestoken in het behalen goede rankings op Google. Met het overgaan op een nieuwe website bestaat het risico dat goede rankings verloren gaan. Met de expertise van Ace Group op het gebied SEO werd dit voorkomen. Allereerst voldoet het CMS Umbraco technisch aan de laatste eisen van Google. Belangrijker nog wanneer wordt overgegaan op een nieuwe website is de verhuizing: Ace Group heeft veel energie gestoken in het overzetten van oude naar nieuwe URL's. Hierdoor bleef een goede indexeringsstatus bij Google aanwezig.

Uniformiteit

Doordat Van Nieuwpoort Groep zich onder een vlag focust op verschillende behoeften was het behouden van uniformiteit met een nieuw webdesign een vereiste. Ace Group heeft deze wens vertaalt naar een duidelijk webdesign dat de uniformiteit van De Groep prima weergeeft. Ook werd met dit webdesign het karakter van het familiebedrijf behouden! Het webdesign is helder en laat bezoekers makkelijk navigeren.

Bekijk dit project