Ace Group, full-service internetbureau

Strategisch internet

Bij de start van het project is onderzoek gedaan naar de statistieken, het gedrag van de bezoekers en de online concurrentie. Vervolgens zijn deze tegen het licht gehouden voor wat betreft de bedrijfsdoelstellingen. RJ Bodywear is een onderbroekenmerk en zij verkopen naast offline online Opdrachtgever Engelvaart Bodywear wil de verkopen flink stimuleren. De statistieken lieten een beeld van de bezoekers zien, waaruit bleek dat zij te weinig werden aangespoord om te bestellen en ook de bezoekersaantallen waren te laag. Wel bleek dat de herhalingsbezoekers veel sneller geneigd waren om orders te plaatsen.

Actiepunten

De toenmalige webshop is door Ace Group vernieuwd en omgebouwd naar nopCommerce. Dit biedt een goede basis om de e-commerceactiviteiten verder uit te bouwen. Vervolgens zijn SEO- en AdWords-campagnes opgezet en hebben we Engelvaart Bodywear geadviseerd hoe ze het gebruik van social media kunnen optimaliseren.

Tussentijdse evaluaties

De uitvoering van het measurement plan is een continu proces. Ieder kwartaal evalueren we de resultaten en de prestaties van de verschillende online marketing diensten. Deze intensieve werkwijze draagt eraan bij dat resultaat wordt geboekt. Het measurement plan geeft dit proces handvatten en daardoor blijft het voor beide partijen inzichtelijk. De bedrijfsdoelstellingen zijn namelijk vertaald naar meetbare doelen, zodat we de voortgang middels de statistieken kunnen bijhouden. In het geval van RJ Bodywear zijn flink meer orders geplaatst in de webshop, stijgen de bezoekersaantallen wekelijks en er blijven wel actiepunten waar we de komende periode mee aan de slag gaan.

Een goed measurement plan draagt bij aan het realiseren van de bedrijfsdoelstellingen. De afgelopen jaren is online marketing zonder een goede visie – maar als probeersel – ingezet. Natuurlijk zijn daar succesjes mee te boeken, maar de harmonie tussen verschillende online marketing diensten drijven de resultaten verder omhoog.

Bekijk dit project