Ace Group, full-service internetbureau

SEO staat voor 'Search Engine Optimization', ofwel de organische zoekresultaten in Google. Om bovenaan in Google te komen moet de website geoptimaliseerd worden aan de hand van een aantal zoekwoorden waar u op gevonden wil worden. Enkele voorbeelden van deze richtlijnen zijn;

- Techniek
- Navigatiestructuur
- Linkbuilding
- Relevante content gebaseerd op de zoekwoorden

Echter zijn er nog honderden andere factoren waar u rekening mee moet houden. De ene factor heeft meer invloed dan de andere en kunnen, wanneer deze niet goed worden toegepast, ook een negatieve invloed hebben op uw organische positie. Het is daarom van belang om te weten welke factoren het belangrijkst zijn, en hoe deze het beste geïmplementeerd kunnen worden.

Hulpbronnen

Er zijn diverse gratis hulpbronnen zoals Search Console, Moz.com, en Google’s discussieforum die u voorzien van een grote hoeveelheid informatie over hoe u uw site kunt optimaliseren voor de organische zoekresultaten.

SEO uitbesteden

U kunt er ook voor kiezen om een SEO consultant in te huren. Deze kunt uw website beter indelen en de laadtijden verbeteren, maar het risico is er wel dat hij bepaalde factoren verkeerd implementeert en dus schade brengt aan uw website. Zorg er daarom voor dat u de potentiële voordelen onderzoekt, evenals de schade die een onverantwoordelijke SEO kan toebrengen aan uw website. Heeft u een lijst opgesteld met potentiële SEO consultants? Deze vragen kunt u dan gebruiken om te kijken welke het beste bij u past;

- Kunt u met mij enkele voorbeelden en succes verhalen van uw vorige werk delen?
- Welke resultaten verwacht u te zien, en op welke termijn? Hoe meten we het succes?
- Wat is uw ervaring in mijn branche?
- Wat is uw ervaring in mijn stad?
- Wat zijn uw belangrijkste SEO-technieken?
- Heeft u andere referenties die ik kan bekijken?

Google heeft een interessante video hierover gemaakt;

Iedere SEO consultant heeft een eigen manier voor het opzetten van een goede SEO geoptimaliseerde website. Er is geen 'perfecte' manier om dit te veroorloven en zal dus ook continu bijgeschaafd moeten worden. Zeker omdat Google continu de SEO richtlijnen aanpast. Het is daarom ook niet erg dat de SEO consultant terughoudend is over bepaalde technische vragen. Hij is natuurlijk de expert en gaat zijn geheime wapen niet zomaar weggeven. Kies dus voor degene waar u het beste gevoel bij heeft!   

Het inrichten van een goede SEO geoptimaliseerde website kan behoorlijk lastig zijn. Ace group is al 20 jaar lang expert op het gebied van online marketing. Bent u opzoek naar een SEO consultant? Of wilt u meer advies op het gebied van SEO? Schroom dan niet en neem contact met ons op. Onze koffie staat voor u klaar! 

17 februari 2017