Ace Group, full-service internetbureau

Dit zijn de kanalen waarop meer klanten zich vaker oriënteren op weg naar een aankoop. Zorg dat u hier aanwezig bent!

Uit het “State of Marketing 2015 rapport”, gebaseerd op een wereldwijd onderzoek onder 5.000 marketeers, opgesteld door Salesforce, komt naar voren dat marketeers in 2015 allerminst bezuinigen op instrumenten als mobile en social-media marketing. Deze instrumenten groeien in gebruik en uitgaven.

Social-media marketing

Budgetten voor social-media marketing stijgen in 2015 explosief. 64% van de ondervraagden ziet social-media als de cruciale promotor van producten en diensten. Klanten oriënteren zich op dit medium staat vaker in de zoektocht naar een juist product of winkel en bijna iedereen is tegenwoordig actief op dit medium. Een prominente plek op dergelijke media is dus belangrijk. Uit genoemd onderzoek zegt 70% van de marketeers meer te gaan investeren in social-media advertising om zo haar producten en diensten nog meer onder aandacht te brengen.

Mobile marketing

Mobiel is een steeds vaker onderdeel van de marketingkanalen. 68% uit genoemd onderzoek zegt al gebruik te maken van mobile marketing. Dit is een stijging van 48% met  voorgaand jaar. Met veranderde behoeftes van de doelgroep is dit noodzakelijk, want het mobiel  gebruik neemt toe. Steeds vaker oriënteert uw doelgroep zich niet via een computer, maar via een mobiel apparaat! Het optimaliseren van uw mobiele kanaal is dus noodzaak. Is dit niet het geval, dan zorgt dit al voor een afwezigheid van een van de belangrijkste marketingkanalen, waarop klanten uw website betreden. Dit kost u veel klanten.

E-mailmarketing

E-mailmarketing blijft het belangrijkste kanaal, om prominent actief op te zijn. Iedereen is het erover eens: e-mailmarketing levert return on investment! Ga dus door met het gericht versturen van e-mails naar uw klantenbestand. Segmenteer uw mailinglijst en synchroniseer deze met uw CRM-software, om altijd up-to-date te blijven. Deze investering verdient zich snel terug.

Wij adviseren u om uw focus meer te leggen op kanalen als social media, mobile en e-mailmarketing. Hier bevinden uw klanten zich op. Ace Group biedt u de mogelijkheden om deze kanalen gemakkelijker te benutten. Te denken valt aan een responsive website of een e-mailmarketingoplossing op maat. Zomaar wat mogelijkheden om direct in contact te treden met uw doelgroep! Zo vindt u zeker te weten uw doelgroep!

Interesse? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

19 januari 2015