Ace Group, full-service internetbureau

Hoe herkent u een veilige website?

Het is eenvoudig om te herkennen of uw website veilig is. Ieder internetadres begint met ‘http’. Een beveiligde website begint met ‘https’. Verschillende browsers (internetprogramma’s) tonen een groene kleur in de adresbalk wanneer de website met een zogenaamd SSL-certificaat beveiligd is. Let maar op de websites van bijvoorbeeld Google, bij het internetbankieren of op onze website . Een SSL-certificaat is een versleuteling die door onafhankelijke bedrijven wordt uitgegeven. Uw internetpartner installeert de versleuteling op de webserver en na wat technische aanpassingen is uw website beveiligd. Excuses voor het technische verhaal, maar juist een goede reden om uw website bij een professioneel internetbureau onder te brengen.

Vergroten van veiligheid

Aan een SSL-certificaat gelden meer voordelen dan alleen een betere vindbaarheid. De privacy van uw bezoekers is gewaarborgd, omdat SSL-certificaten het dataverkeer versleutelen. Hackers die uw dataverkeer onderscheppen hebben niets aan versleuteld verkeer. Dit maakt uw website dus veiliger, zowel voor u als voor uw bezoekers.

Hogere rankings in Google

Dat Google veilige websites beloont met hogere rankings lag al in de lijn der verwachting. Google wil niets liever dan mensen doorverwijzen naar de beste websites voor de specifieke zoekopdrachten. Hoe hoger de kwaliteit des te beter de gebruikservaring. Google accepteert niet elk type SSL-certificaat. In de markt zijn verschillende gratis SSL-certificaten verkrijgbaar, maar die bieden een te lage versleuteling aan en zijn daardoor niet geschikt. Laat u hierover goed informeren.

Mocht uw website niet beginnen met https, vraag dan bij uw internetpartner of hostingbedrijf een SSL-certificaat voor uw domeinnaam aan. Al voor € 10,00 per maand beschikt u over een SSL-certificaat. Zij installeren het certificaat op uw webserver en na enkele technische aanpassingen is uw website beveiligd. Een SSL-certificaat is geen garantie voor hogere rankings; daardoor moeten uw webteksten en broncodes voldoen aan de richtlijnen van Google. Als uw website onvindbaar is in Google, neem dan vrijblijvend contact met ons op.

1 september 2014