Ace Group, full-service internetbureau

Wanneer u op dit moment of in de toekomst voor de keuze staat een domeinnaam voor uw website of webshop te kiezen, raden wij u aan de volgende tips van Ace Group aan te houden. Hiermee voorkomt u een onjuiste keuze en loopt u geen bezoekersaantallen mis.

Keywords

Internetgebruikers ontwikkelen bij het zien van een domeinnaam een bepaalde verwachting. Het is verstandig het product of dienst dat u aanbiedt mee te nemen in de domeinnaam. Dit geeft potentiële bezoekers een indruk van uw website of webshop, nog voordat zij uw website of webshop bezoeken. De naam van uw domeinnaam moet echter niet ingewikkeld zijn. Dan bestaat de kans dat zij de domeinnaam (en dus ook uw website of webshop) vergeten. Maak uw domeinnaam daarom niet langer dan 15 tekens en houdt rekening met SEO. Een domeinnaam waar belangrijke keywords in terugkomen, scoren hoger in de zoekresultaten van Google.

Meerdere domeinnamen

Het is verstandig om meerdere domeinnamen te (laten) registreren. Het inzetten van subsites (kleine websites gericht op een specifieke dienst of product) is een slimme strategie, maar ook het ontnemen van kansen voor concurrenten is een reden om meerdere domeinnamen te registreren. De kosten van een domeinnaam zijn laag. Overdrijf het niet, maar registreer meerdere domeinnamen met verschillende extenties.

Dubbele tekens

Ook raden wij u aan dubbele tekens in domeinnamen te voorkomen. Dit kost u bezoekersaantallen, omdat internetgebruikers vaak enkel de domeinnaam zonder het dubbele teken onthouden. Als zij naar de domeinnaanm zonder het dubbele teken navigeren komen zij uit op een andere website of webshop, wellicht wel op die van uw concurrent. Voorkom dit! Als u toch wel een domeinnaam wilt met dubbele tekens raden wij u aan zowel de meervouw als enkelvoud domeinnaam te kopen. Dan voorkomt u ook dat internetgebruikers navigeren naar een verkeerde domeinnaam.

Koppeltekens

Koppeltekens(-) komen vaak voor in domeinnaam wanneer de domeinnaam zonder koppelteken al bezet is. Dit is een goed alternatief, maar toch raadt Ace Group u aan koppeltekens in domeinnamen te vermijden. Het schaadt namelijk de leesbaarheid en het typen van de domeinnaam. Wanneer u toch van plan bent om koppeltekenste gebruiken bevelen wij u aan dit te beperken tot maximaal 1 teken.

Extentie

Voor het kiezen van een domeinnaam kiest u ook een domeinextentie. Wanneer u als website of webshop georienteerd bent op de lokale markt gebruikt u altijd .nl. Internetgebruikers ontwikkelen namelijk tegen een domeinextentie een bepaalde perceptie. Als u internationaal georiënteerd bent, ligt het daarom zeker voor de hand om .com te kiezen.

Tot slot raden wij u aan een domeinnaam te kiezen dat merkwaarde en herkenbaarheid combineert. Met een sterke naam maakt u potentiële bezoekers nieuwsgierig en bouwt u merkwaarde op. Door echter niet te vermelden wat u doet (herkenbaarheid) verliest u verkeer. Een sterke merknaam in combinatie met een keyword levert bezoekersaantallen op.

Wanneer u moeite heeft met het kiezen van een goede domeinnaam, bent u bij ons voor ondersteuning van harte welkom. Door onze jarenlange expertise en krachtige tools ondersteunen wij u met het formuleren van een krachtige domeinnaam, waarmee u voorsprong op uw concurrenten opbouwt! Neem vrijblijven contact met ons op!

6 maart 2015