Ace Group, full-service internetbureau

Nieuwe vorm van SPAM

Als u als ondernemer veel informatie haalt uit Google Analytics, is dit natuurlijk erg vervelend. Het maakt uw statistieken een stuk ongeloofwaardiger. Uw statistieken geven een groei van bezoekers aan en verpesten uw bouncerate en gemiddelde bezoekersduur. Spam is niet nieuw en vooral bekend uit e-mailmarketing. Spamfilters zorgen er tegenwoordig voor dat uw mailbox relatief schoon blijft. Dat Google Analytics nu ook wordt vervuild, is weer een nieuwe manier ...

Google Analytics

U ziet ineens hoge pieken in de verschillende grafieken. Bij het controleren van de Verkeersbronnen is het de laatste tijd niet vreemd, dat Verwijzers (of "Referrals") flinke stijgers te zien zijn. Referrals zijn andere websites die bijvoorbeeld een linkje hebben staan naar uw website en daarmee dus verkeer naar uw website brengen. In uw statistieken herkent u spam aan vreemde URL's. Daarnaast kennen deze vreemde URL's een lage kwaliteit met een hoge bouncerate, korte bezoekersduur en een laag aantal pageviews.

SPAM eruit filteren

Google Analytics verwijdert SPAM nog niet uit de statistieken, maar het belangrijk om stappen te ondernemen en SPAM uit de statistieken te filteren. Google Analytics is enorm uitgebreid en we zijn u dan ook graag tot dienst om dit in orde te maken.

Statistieken zijn waardevol voor uw online marketing strategie. Vervuiling is van negatieve invloed op de juiste keuzes. Zo verbetert uw constant en komen ook nieuwe kansen vrij. Als strategisch internetbureau hecht Ace Group veel waarde aan statistieken. Niet voor niets is Ace Group 'Google Analytics Certified'. Neem contact met ons op als u spamvrije statistieken of strategisch advies over uw statistieken wilt. De koffie staat altijd klaar (en is anders snel gezet)!

1 juni 2015