Ace Group, full-service internetbureau

Des te meer, omdat Progressive Web Apps bij Google heel erg geliefd zijn en Google zich zelf bezig houdt met de ontwikkeling en bouw van deze apps. Het herbergt een grote potentie! Reden voor Ace Group om dit begrip eens onder aandacht te brengen.

We horen u al denken: "Wat is een Progressive Web App?". Een Progressive Web App kunt u het beste zien als een mobiele website met de mogelijkheden van een app. Ze dichten de kloof tussen responsive (mobielvriendelijke) websites en native Apps. Wanneer u met uw smartphone een website twee keer bezoekt wordt soms gevraagd of u de website wilt opslaan op uw startscherm. In dat geval heeft u te maken met een Progressive Web App. Dit maakt het mogelijk dat u de website niet meer hoeft op te starten via de browser. Dit is echter niet het enige voordeel van deze apps.

Voordelen Progressive Web Apps

Een Progressive Web App hoeft u niet te downloaden in de Google Play - of App Store. Dit scheelt u weer een frustraterend bezoekje aan dergelijke stores. Omdat u de App niet meer hoeft te downloaden scheelt dit u een hoop tijd. Deze Apps zijn veel sneller opgestart. Het bouwen van of een App of een mobielvriendelijke website is verleden tijd. U slaat 2 vliegen in een klap. Een Progressive Web App speelt in op beide. Om u nog meer de voordelen van dergelijke Apps in te laten zien, somt Ace Group hieronder nog enkele voorbeelden:

  • Progressive Web Apps kunnen pushnotificities sturen. Dit is niet alleen gebruiksvriendelijk voor de gebruikers om zo makkelijk op de hoogte te blijven. Het biedt ook een extra marketingkanaal voor uw marketingstrategie. Met gerichte pushnotificaties (denk bijvoorbeeld aan prijswijzigingen of sale) kunt u de gebruiker actief houden. Statistieken hebben aangetoond dat pushnotificaties leiden tot 50% meer terugkerende bezoekers.
  • Omdat een Progressive Web App app-like experience biedt is een native App niet meer noodzakelijk. Vooral voor kleinere bedrijven is dit een uitstekende oplossing. Progressive Web Apps zijn in in ontwikkeling en onderhoud namelijk vaak goedkoper. Progressive Web Apps bieden voor grote bedrijven echter ook een extra kanaal. Er zijn immers genoeg mensen die geen app willen installeren, maar wel open staan voor de app-like experience die de Progressive Web App biedt.
  • Progressive Web Apps worden gehost op het web. Hierdoor hebben dergelijke app minder opslagruimte nodig dan een App die gedownload en geinstalleerd moet worden op uw telefoon. Ideaal wanneer u beschikt over minder opslagruimte.
  • Aangezien Progressive Web Apps onderdeel uitmaken van het web worden ze ook geindexeerd in zoekmachines. Dit biedt nieuwe kansen in uw SEO-strategie en vergroten uw organische verkeer. Bij de ontwikkeling van dergelijke Apps dient wel rekening gehouden worden met andere SEO-richtlijnen dan die gehanteerd worden bij een responsive (mobielvriendelijke) website.
  • Ook niet geheel onbelangrijk zijn de extreem snelle laadtijden van een Progressive Web App. Een dergelijke App is veel sneller dan een responsive website. Dit komt de gebruikerservaring ten goede wat leidt tot een lager bouncepercentage en een hoger conversiepercentage. Bij de grootste Indiase e-commercesite Flipkart heeft een Progressive Web App al bijgedragen aan een verhoging van 70% van de conversies!

Conclusie

Progressive Web Apps zijn de nieuwe generatie van online interactie en voorzien gebruikers in een geheel nieuwe positieve user experience die snel geliefd zal zijn. Of ze ook daadwerkelijk native apps in de toekomst gaan vervangen lijkt onwaarschijnlijk. Door de aandacht en energie die ook Google (Google geeft zelfs documentatie vrij hoe deze apps ontwikkeld moeten worden) hieraan schenkt is de verwachting dat we Progressive Web Apps in de toekomst wel steeds vaker terugkomen. Ook is de verwachting dat Progressive Web Aps steeds vaker terug gaan komen in de organische zoekresultaten van Google.

 

 

26 oktober 2016