Ace Group, full-service internetbureau

Aan het einde van dit jaar verwacht men in de Verenigde Staten een online B2B (business-to-business) omzet van 780 miljard dollar. 74% van de Amerikaanse online B2B-kopers zoekt de helft van de werkgerelateerde producten online op. 30 procent koopt de artikelen vervolgens ook in een webwinkel. Het ligt in de lijn der verwachting dat deze trend zich ook doortrekt naar Nederland.

Multichannel levert meer op

Wanneer u als B2B verkoper actief bent op meerdere kanalen, profiteert u hier ook zelf van. B2B-kopers die multichannel winkelen, geven namelijk meer uit per order dan klanten die via een kanaal winkelen. Hier komt bij dat multichannel (de aanwezigheid op zowel offline als online) de loyaliteit bij B2B-klanten vergroot!

Bespaar kosten

Genoemde voordelen zijn echter niet de enige voordelen die het online zakendoen in B2B ten goede komen. U als B2B verkoper bespaart hiermee ook enorme kosten, wat een sterk argument is om online via B2B te verkopen. Omdat u uw klanten zelfstandig online laat bestellen, bespaart u volgens onderzoek 52% op customer support.

Ace Group heeft door de jaren heen veel ervaring opgedaan in strategische B2B-oplossingen. Wij kunnen u verder helpen kosten te besparen op customer support en uw omzet laten groeien. U kunt altijd een vrijblijvende afspraak met ons maken!

 

11 mei 2015