Ace Group, full-service internetbureau

Voor een aantal opdrachtgevers ontwikkelt Ace Group webshops met de open source webshop nopCommerce. Het voordeel van open source is dat een groep mensen wereldwijd - ook community genoemd - aan de techniek blijven sleutelen. De verbeteringen worden aan de hand van upgrades doorgevoerd. Zo is ook nopCommerce van versie 1.9 geüpgrade naar 2.0.

Nieuwe functionaliteiten

De lijst met functionaliteiten is in versie 2.0 flink gegroeid. Met nopCommerce kunt u ongelimiteerd producten en productgroepen aanmaken. Ditzelfde geldt ook voor de productspecificaties. Koppelingen met betaalsystemen zijn al beschikbaar en ook houdt de webshop rekening met verschillende soorten verzendwijzen en -belastingen. Daarnaast biedt de webshop vrijwel alle vormen van online marketing aan. De belangrijkste verbeterpunten die nu in versie 2.0 zijn uitgewerkt, is voornamelijk op technisch gebied. Voor ontwikkelaars is het gemakkelijker gemaakt om plugins (maatwerk functionaliteiten) te plaatsen; de architectuur is volledig op de schop gegaan, waardoor nopCommerce is uitgegroeid tot een krachtige- en betrouwbare webshop.

Waarom open source?

De broncodes van open source projecten zijn gratis te downloaden. De wensen vanuit de markt worden door de community ingebracht en wanneer een ontwikkelaar zich geroepen voelt, kan hij een of meerdere wensen uitwerken. Verwar 'open source' niet met 'standaard'; open source biedt namelijk maatwerkmogelijkheden, terwijl 'standaard' door één bedrijf wordt aangeboden. Maatwerk is belangrijk om de weboplossing volledig op de strategie van de opdrachtgever aan te laten sluiten, terwijl een standaardoplossing onvoldoende flexibel is en de opdrachtgever zich naar de weboplossing moet aanpassen.

Wilt u uw assortiment ook via een webshop aanbieden of wilt u uw bestaande webshop laten ombouwen naar nopCommerce 2.0? Neem dan contact op met Jaap van Duijn voor een vrijblijvende afspraak. Niet alleen bespreken we uw wensen, Ace Group kijkt ook kritisch naar uw internetstrategie. Wij zijn namelijk internetexperts en weten waar (nieuwe) kansen liggen.

31 augustus 2011