Ace Group, full-service internetbureau

Medewerking van boven

Databundels bij de telecomaanbieders worden steeds groter en in het buitenland zijn de roamingkosten afgeschaft, dus de stimulanse om meer gebruik te maken van mobiele apparaten is wel onderstreept. Ook Google draagt hieraan bij door websites te belonen met hogere rankings, wanneer zij mobielvriendelijk zijn. En de belangrijkste ontwikkeling: wij worden steeds meer mobile minded.

Mobile minded

In 2016 passeerde het aantal mobiele zoekopdrachten het aantal desktop zoekopdrachten. Dat betekent dat mensen eerder geneigd zijn om hun smartphone op Google te zoeken, dan dat zij de pc opstarten. Helemaal los van elkaar zien, is ook niet het geval. Het zit hem meer in de combinatie ervan. Mensen worden niet zozeer mobile minded, maar de online behoeften zijn zo groot dat de smartphone gewoonweg het gemakkelijkste middel hiervoor is. Gemak dient de mens.

Responsive webdesign is niet voldoende

Veel websites zijn nog te zwaar (qua laadtijden) en houden onvoldoende rekening met weergave op mobiele apparaten. Bij de gemiddelde opdrachtgever van Ace Group zien we een verschuiving naar de verhouding tussen mobiele gebruikers en desktop-gebruikers. Vier jaar geleden was het 25% mobiel, 75% desktop. In 2017 is het 70% mobiel en 30% desktop. Een enorme verschuiving en dat heeft ons ertoe besluiten om nieuwe webdesigns mobile-first te benaderen. Alleen een responsive webdesign (waarbij de weergave van de website zich automatisch aanpast aan het beeldscherm) is niet voldoende. Wij kijken kritisch naar de manier, waarvoor gebruikers op de website komen en hoe zij zo snel mogelijk (= snelle laadtijden en binnen 3 kliks) bij de gewenste inhoud komen. Wij spreken hier over mobiele gebruiksvriendelijkheid.

Mobiele apps zijn dan ook de toekomst! Volgens het onderzoek van Telemonitor 2016 blijft het datagebruik de komende jaren nog wel toenemen. Wij willen dan ook graag met u van gedachten wisselen hoe de website en de inzet van online marketing-middelen aan te passen op de toenemende mobiele behoeften.

 

18 augustus 2017