Ace Group, full-service internetbureau

In de Verenigde Staten kwam in augustus 2014 al naar buiten dat in de Verenigde Staten 88% van de marketeers remarketing toepast. In Nederland is dit aantal ook niet mis en onderschrijft het succes van remarketing.

Wat is remarketing eigenlijk? Met remarketing bereikt u mensen die eerder uw website hebben bezocht. U kunt met deze vorm van marketing aan deze eerdere bezoekers advertenties weergeven. Hoe werkt remarketing? Uw website zult een remarketing tag moeten bezitten om remarketing succesvol toe te passen. Hier kan uw internetbureau voor zorgen. 

Remarketing via Google Adwords

En dan? Wanneer de tag succesvol geplaatst is op de website en mensen een bezoek brengen aan bepaalde pagina’s op uw website, slaat Google met behulp van een cookie een nummer op om die bezoeken te onthouden. Dit is remarketing via Google Adwords. Dit nummer is uniek en identificeert een webbrowser op een specifieke computer, niet een persoon. Deze cookie wordt 30 dagen onthouden. Wanneer een bezoeker gedurende deze 30 dagen vervolgens websites bezoekt die deel uitmaken van het Google Display Netwerk worden (beeld-)advertenties getoond van uw website in advertentieruimtes. Echter is remarketing ook mogelijk in het zoeknetwerk van Google(https://www.google.nl). Wanneer iemand uw site heeft bezocht en vervolgens een zoekopdracht uitvoert op Google, dat tevens het zoekwoord is waar u op adverteert, kunt u omdat deze persoon uw site heeft bezocht een bodaanpassing doen. Hierdoor zal uw advertentie aan bezoekers van uw website hoger worden getoond in de advertenties op het zoeknetwerk van Google.

Wat zijn de voordelen van remarketing?

Het grote voordeel van remarketing is dat u een groep mensen bereikt die bovengemiddeld geïnteresseerd zijn in uw diensten of producten. U bereikt uw bezoekers opnieuw en benadert ze nog een keer en dit, omdat zij interesse hebben getoond in uw diensten op producten. Dit leidt niet alleen tot een grotere naamsbekendheid. Nee, dit leidt ook direct tot veel meer conversies en komt dus ten goede aan uw omzet!

Remarketing kan op meerdere manieren. Zo kunt u niet alleen targeten op al uw bezoekers. Gerichter targeten is ook een mogelijkheid. Dit komt de relevantie van uw advertenties ten goede met een hoger aantal conversies als gevolg. Zo behoort targeten op bezoekers die uw website pas verlieten in de winkelwagen ook tot de mogelijkheid. De kans dat targeten op dergelijke bezoekers tot conversies leidt is nog veel en veel hoger.

Leveren uw bezoekers niet genoeg op en bent u opzoek naar een oplossing om meer uit bezoekers van uw website te halen? Dan is remarketing de juiste oplossing. Ace Group is Adwords Qualified en gespecialiseerd in remarketing via Google Adwords. Wij halen meer rendement uit uw bezoekers! Geïnteresseerd? Neem vrijblijvend contact met ons op!

17 december 2014