Ace Group, full-service internetbureau

De geflopte ‘.eu’-domeinnaam willen veel ondernemers niet, maar domeinextensies als ‘.cruises’, ‘.marketing’, ‘.accountants’, ‘.catering’ groeien in populariteit. De nieuwe domeinextensies zijn al flink wat maanden te registreren, alleen merken we dat het nog tamelijk onbekend is bij veel ondernemers.

Kansen

Het internet verandert en elke nieuwe verandering brengt kansen met zich mee. Als een belangrijke zoekterm in de domeinnaam aanwezig is, groeien daarmee de kansen op hoge rankings in Google. Uiteraard zijn meer criteria van kracht om daadwerkelijk top-5 posities te behalen, maar een goede domeinnaam scheelt flink. De afgelopen jaren zijn tientallen nieuwe domeinextensies uitgebracht. Onze hostingpartner Internet Services Group (www.is.nl) toont een complete lijst van alle domeinextensies. Uiteraard adviseren wij hierin ook graag.

Hogere rankings

Is een ‘.nl’- of ‘.com’-domeinnaam beter? Zoekmachines kennen ‘.nl’-domeinnamen toe aan de regio Nederland. Met een ‘.com’-domeinnaam is het ook goed mogelijk om een goede vindbaarheid in Nederland te krijgen, alleen moeten we dan uitvoerig rekening houden met taal- en regio-configuraties in de broncode. Voor de nieuwe domeinextensies als ‘.best’ of ‘.guru’ niet anders, dus ook hiermee is het mogelijk om goede rankings te behalen.

Beter dan ‘.nl’?

Een ‘.nl’-domeinnaam geniet wel veel meer vertrouwen bij de gemiddelde internetgebruiker. Bij een ‘.com’-domeinnaam zit dit ook wel goed, maar een van de redenen waarom de ‘.eu’-domeinnaam geflopt is, is omdat veel internetgebruikers in Europa zich geen Europeaan voelen. Hoe mensen reageren op domeinextensies als ‘.website’ of ‘.training’, is nog weinig over geschreven. Wel zien we dat als nieuwe domeinextensies heel goed aansluiten, dat internetgebruikers dit wel waarderen.

De jaarlijkse kosten verschillen per domeinextensie en ja, ze liggen wat hoger dan de vertrouwde ‘.nl’- en ‘.com’-domeinnamen. Het zijn geen schokkende kosten. Zeker niet als we dit afzetten tegen hogere rankings. Wilt u hierover meer advies, neem dan gerust contact met ons op!

7 augustus 2015