Ace Group, full-service internetbureau

 

Diverse onderzoeken geven argumenten waarom video marketing de tool voor uw online-marketingstrategie is. 78% van de mensen bekijkt elke week video’s online. 55% bekijkt zelfs elke dag video’s online. Maar video marketing is niet alleen van vandaag! Het biedt volop toekomstpersperspectief en maakt uw investering dan ook goud waard. Cisco geeft namelijk voor 2020 als forecast aan dat 82% van alle content uit video bestaat.

Wat houdt video marketing in?

Tegenwoordig is video marketing meer dan alleen het produceren van een video die men verspreid via vele kanalen (Google AdWords, YouTube, Facebook en meer). Er gaat in het hedendaagse video marketing een heel gericht proces aan vooraf om het effect van de video zo groot mogelijk te maken. In dit proces kijkt u onder andere naar de fase, waarin de klant zich bevindt, ook wel de customer journey genoemd. Hier past u uw video content op aan. Elke customer journey vergt namelijk een compleet andere benadering. Afhankelijk van waar de klant zich binnen de customer journey bevindt, informeert en beïnvloedt video content de klant over uw merk, product of diensten. Zo creëert u een krachtig communicatieinstrument voor branding, ondersteuning (product informatie of how-to) en beïnvloeding van het beslissingsproces.

Interessant om te weten; video’s activeren gebieden in onze hersenen die verantwoordelijk zijn voor besluitvorming en emoties. Dit zijn de emoties die u wilt bereiken om zo het beslissingsproces te kunnen beïnvloeden!

Ook is video een uitstekend instrument om conversies van terugkerende bezoekers te genereren middels cross-selling.

De juiste boodschap

Om een goede keuze te maken is het belangrijk om te kijken wat het doel van de (video) campagne is. Dit doel wordt meegenomen moeten worden in de algehele marketingstrategie. Wilt u bijvoorbeeld naamsbekendheid opbouwen? Dan zijn wellicht korte video’s met een bondige en krachtige boodschap die blijft hangen in combinatie met een hoge herhalingsfrequentie een optie. Formuleer dus eerst een meetbare doelstelling voordat u aan video campagne begint! 

Wat zijn de voordelen van video boodschappen?

Wat is de toegevoegde waarde van online video marketing? Een opsomming van de belangrijkste voordelen vindt u hieronder.

  • Een videoboodschap is persoonlijker en komt betrouwbaarder over.
  • Beelden zeggen meer dan 1000 worden. Het overbrengen van de juiste boodschap is daarom een stuk gemakkelijker. Hier komt bij dat mensen niet graag lezen, ze screenen enkel.
  • Het is mogelijk om met een klein budget al een commercial te vertonen via betaalde opties op Youtube. Zorg er dan wel voor dat u deze campagne target aan een specifieke doelgroep (o.a. alleen binnen een bepaalde straal of regio) op het juiste apparaat en laat zien op het moment dat uw doelgroep actief is.
  • Video’s van producten (reviews en hoe het werkt) verhogen het vertrouwen wat nodig is om tot een aankoop over te gaan.
  • Video combineert u simpel met andere kanalen. Een video is zo zeer veelzijdig. U promoot uw video via Google Adwords , maar diezelfde video promoot u ook in uw e-mail campagne middels Mailchimp, mits het doel van beide natuurlijk hetzelfde is. 

Enkele tips voor het ontwikkelen van video’s

Het maken van de juiste videoboodschap kan behoorlijk lastig zijn. Hier volgen enkele tips voor een stap in de goede richting;

Tip 1: Maak het persoonlijk. Het bedrijf krijgt een gezicht wat sneller vertrouwen opwekt bij de bezoeker.

Tip 2: Het is meetbaar. Zorg daarom dat u continu optimaliseert en kijkt wat het beste werkt voor uw doelstelling (conversies vs branding)

Tip 3: Ga aan de slag met video advertisement via Google Adwords. Google Adwords heeft een gigantisch bereik biedt de mogelijkheid om op basis van Trueview te adverteren. Dit houdt in dat u pas betaald op het moment dat de bezoeker de video 30 seconden bekijkt. Zorg er dan wel voor dat u in de eerste 5 seconden een sterke boodschap overbrengt, want na deze seconden kan iemand uw video wegklikken.

Het behalen van uw doelen middels video’s kan behoorlijk lastig zijn. Zo moet het aansluiten op uw strategie en moet de juiste boodschap worden overgebracht. Een expert is gewenst! Mocht u willen beginnen met video marketing, neem dan dus gerust contact met ons op om over gedachten te wisselen. Onze koffie staat voor u klaar!

Bronen:

Blog.hubspot
Cisco

30 januari 2017