Ace Group, full-service internetbureau

Eerder kwam Google al met een wijziging in de zoekresultaten. Zoekresultaten tonen nu of uw website wel of niet mobielvriendelijk is. Dit was al een eerste signaal. Sinds afgelopen week stuurt Google ook e-mails, wanneer zij niet beschikken over een responsive website. In deze e-mail spreekt Google over KRITIEKE problemen die door Google zijn gevonden op de website:

“De systemen van Google hebben [...] pagina's op uw site getest en hebben vastgesteld dat 99% hiervan kritieke problemen met mobiele bruikbaarheid heeft. De problemen op deze [...] pagina's zijn van grote invloed op de manier waarop mobiele gebruikers uw website ervaren. Deze pagina's worden niet als mobielvriendelijk beschouwd door Google Zoeken en worden daarom dienovereenkomstig weergegeven en gerangschikt voor smartphonegebruikers.”

In de laatste zin laat Google zien dat een niet mobiel bruikbare website lagere rankings oplevert. Daarnaast komt Google ook met de aanbeveling dit snel op te lossen en geeft het zelfs tips hoe. Kortom: Google loont u met hogere rankings wanneer u mobiele gebruikers de juiste bruikbaarheid geeft.

Wij als internetbureau lossen deze kritieke problemen graag op en passen uw website aan naar de laatste richtlijnen van Google. Wanneer u streeft naar goede rankings, is responsive een vereiste. Dat is de juiste oplossing voor goede rankings. Wacht niet langer! Neem vrijblijvend contact met ons op.

20 januari 2015