Ace Group, full-service internetbureau

In de komende weken toont Google in de zoekopdrachten of uw website wel of niet mobiel-vriendelijk is. Google geeft hiermee een belangrijk signaal af! Ace Group wist eerder al te melden dat een slechte mobiele ervaring negatief uitpakt voor uw positie in de organische zoekresultaten op Google. Een extra toevoeging door Google aan de zoekresultaten of uw website wel of niet mobiel-vriendelijk is, versterkt deze berichtgeving nog veel meer! Een niet mobiel-vriendelijke website verlaagt uw rankings. Kom daarom snel in actie! Google laat zien dat het menens is.

Cijfers liegen er niet om

Het mobiel gebruik is door de jaren heen enorm gestegen. Anno 2014 zijn mobile devices verantwoordelijk voor 36,9% van het websiteverkeer. Meer dan 12% van het websiteverkeer via mobiel is al verantwoordelijk voor aankopen. Dit zal in de toekomst alleen maar blijven groeien, want 75% beschikt al over een smartphone. Niet vreemd dus dat Google veel waarde hecht aan mobiele/responsive websites.

Mobiele gebruikerservaring bepalend

Het komt u wellicht zelf ook bekend voor. Via Google wekt een website uw aandacht, omdat het overeenkomst met uw zoekopdracht. Eenmaal op de site is de tekst veel te klein en bevindt zich tekst buiten uw beelscherm, waardoor u naar de zijkant moet scrollen. Daarnaast is het lastig voor u om op bepaalde links te klikken, omdat ook deze te klein zijn. Juist! Dit komt door het ontbreken van een mobiel-vriendelijke website. Dit wekt bij u ergenis en gaat ten koste van uw gebruikservaring op de website. Laat een positieve gebruikerservaring van uw bezoekers nou net een van de onderdelen zijn voor een goede ranking op Google!

Wijziging in zoekresultaten

In uw mobiele zoekresultaten verschijnt in de komende weken een nieuwe toevoeging. Zoekresultaten worden, indien uw website mobiel-vriendelijk is, voorzien van een "Mobile-Friendly" label. Omdat uw bezoekers behoefte hebben aan een positieve gebruikerservaring gaat het ontbreken van een dergelijk label naast een slechtere ranking bezoekers kosten! Internetgebruikers zijn altijd opzoek naar de website die hem/haar de grootste gemakken biedt.

Mocht uw website nog niet responsive zijn neem dan direct contact op met Ace Group. Een responsive website brengt u daadwerkelijk hogere rankings in Google.

20 november 2014