Ace Group, full-service internetbureau

Opkomst van iOS5

De opkomst van de iPhone en de iPad (beiden draaien op het besturingssysteem iOS5) hebben de internetwereld op zijn kop gezet. Twee jaar geleden bekeken gemiddeld nog 2% van de bezoekers de website op een mobiel, nu is dit toegenomen naar 20%. Binnen een jaar wist het flash van zijn sokkel te stoten; iets wat internetexperts niet van te voren zagen aankomen. Wij juichen deze ontwikkelingen toe, want met HTML5 kunnen we nu flexibele weboplossingen bieden, die op elk systeem goed werken: de web-app.

Web-app

Een web-app past zich automatisch aan. Of de website nu wordt bekeken op een smartphone, een tablet of een pc, we passen de presentatie automatisch aan. De opkomst van mobiele apparaten heeft het gebruik van websites voorgoed veranderd. Een web-app heeft als voordeel dat het door zoekmachines is te indexeren. Daarnaast is het ook te integreren in een iPhone- en Android-app.

En iedereen springt op deze ontwikkeling in: Google AdWords biedt adverteren op mobiele apparaten aan, e-mailmarketingaanbieders passen hun diensten aan en ook Ace Group blijft hierin niet achter. Het vreemde is dat juist veel websites achterblijven en niet goed inspelen op de opkomst van smartphones en tablets.

Zelf zijn we druk bezig met het ombouwen van onze prachtige website naar een mobiel-vriendelijke website. Het gaat niet zo heel snel, omdat opdrachtgevers voor alles gaan! Op dit moment werken we hard aan de ontwikkeling van diverse web-apps van verschillende opdrachtgevers. Wilt u ook niet achterblijven, neem dan contact op voor een vrijblijvende afspraak.

24 april 2012