Ace Group, full-service internetbureau

Grote voorbeelden

Grote bedrijven als Transavia en Rabobank zagen bij de lancering van de nieuwe website de SEO waarde over het hoofd. De zorgvuldig opgebouwde rankings waren na lancering meteen verdwenen. Zie SEO bij het lanceren van uw website dus niet over het hoofd en zoom in op enkele technische aspecten van SEO. Ace Group vertelt u waar u rekening mee dient te houden.

Geindexeerde pagina's in Google

Als u in het verleden Google de mogelijkheid hebt gegeven uw webpagina's te indexeren, dan komen alle pagina's van uw website terug op Google. Dit betekent dat Google de pagina's geindexeerd heeft en de pagina's een positie op Google heeft toegekend. Wanneer u een nieuwe website lanceert met nieuwe URL's, dan werken de oude URL's niet meer en die moeten per stuk doorverwijzen naar de nieuwe locatie.

Noindex en nofollow

Als een website op een testomgeving staat, wil het internetbureau voorkomen dat deze toch door Google geïndexeerd wordt. Speciale 'noindex/nofollow'-tags worden hiervoor ingezet, maar bij lancering moeten die tags wel verwijderd worden. In geval van Transavia recent waren meteen alle webpagina's uit de Google zoekindex verdwenen.

Lanceren ... en dan?

Om te weten of u goed rekening gehouden heeft met SEO bij de lancering van uw nieuwe website, houdt dan enkele zaken goed in de zaken. Blijf kritisch kijken naar de bezoekersaantallen en grijp meteen in als dit fors afneemt.

Ace Group is als SEO-specialist natuurlijk goed bekend met de SEO-aspecten bij de lancering van een nieuwe website. Uw nieuwe website verliest bij ons daarom nauwelijks waarde in SEO. Wij zorgen dat uw website goed vindbaar blijft! Bij interesse kunt u altijd vrijblijvend contact opnemen om de mogelijkheden te bespreken.

23 februari 2015