Ace Group, full-service internetbureau

Aanbieders van zogenaamde mobiele websites bieden een simpele oplossing, waarmee u denkt geholpen te zijn, maar waarmee u flinke schade oploopt. Ik leg u uit waarom u niet moet ingaan op een mobiele website.

Mobiele website

Een mobiele website is een goedkope oplossing. Voor enkele honderden euro’s bent u klaar, maar dat is dan het enige voordeel. Een mobiele website draait apart van uw huidige website. Wanneer uw website wordt geopend vanaf een iPhone, stuurt de website de gebruiker door naar de mobiele website. Deze mobiele website moet u opnieuw bijhouden en is slechts een slap aftreksel van uw normale website.

Het wordt helemaal dubieus als bezoekers vanuit Google naar uw website gaan. Google stuurt uw bezoeker door naar de specifieke webpagina, die het beste past bij zijn (of haar) zoekopdracht. In plaats van dat de bezoeker op de juiste pagina terecht komt, wordt deze eerst doorgestuurd naar de mobiele versie van de website en vanaf dat punt moet de bezoeker opnieuw gaan zoeken naar de juiste inhoud. Dit vinden uw bezoekers niet fijn en bent u de bezoeker kwijt.

Responsive webdesign

De beste oplossing is responsive webdesign. Excuus voor de vakterm, maar responsive webdesign is hét antwoord om uw website optimaal op mobiele apparaten te tonen. Deze techniek past de presentatie van uw website automatisch aan op basis van de grootte van het beeldscherm. Alle informatie op uw website blijft beschikbaar op uw mobiel. Ook hoeft u maar één website up-to-date te houden. We hebben al zo weinig tijd, dus laten we het vooral ook makkelijk houden. Het enige nadeel is dat responsive webdesign duurder is dan een mobiele website, wanneer u dit wil inbouwen in uw bestaande website. In elke nieuwe website wordt responsive webdesign tegenwoordig standaard meegenomen.

Een mobiele website lijkt op het eerste gezicht zo gebruiksvriendelijk, maar als u veel waarde hecht aan een goede vindbaarheid in zoekmachines en met de tijd mee wilt, is responsive webdesign de enige oplossing.

25 april 2014