Ace Group, full-service internetbureau

Het is natuurlijk doodzonde als u veel geld uitgeeft aan het overnemen van een website of domeinnaam en later voor onaangename verrassingen komt te staan. Ace Group beveelt u uw keuze voor het overnemen van bepaalde websites of domeinnnamen te baseren op onderstaande tips. Deze punten geven u een idee van een waarde.

Autoriteit

Als u van plan bent een website of domeinnaam over te nemen, bepaalt u allereerst de autoriteit, want een hoge autoreit van een website of domeinnaam betekent een hogere ranking in Google. Wat u hierbij wel moet bepalen, is of het linkprofiel natuurlijk is opgebouwd. Enkel dan is er sprake van echte autoriteit en scoort de website of domeinnaam hoog in Google. Een natuurlijk linkprofiel bestaat uit verkregen links, die veel relevant verkeer naar de betreffende website of domeinnaam oplevert. Dit zal de betreffende website of domeinnaam een hoop autoriteit opleveren. Niet alleen een analyse van de autoriteit is dus noodzakelijk. Nee, u kijkt verder. Een analyse van het linkprofiel is dus ook vereist, enkel dan weet u of de website of domeinnaam echt autoriteit bezit.

Google penalty

Met het overnemen van een website of domeinnaam ligt een Google penalty op de loer. Belangrijk dus om te bepalen of hier sprake van is. Een Google penalty stoot uw website of domeinnaam duizend posities lager in de rankings van Google. Dit kost u teveel bezoekers en dan de moeite nog om de domeinnaam weer in de top-10 te krijgen. Een backlink-analyse is noodzakelijk en geeft u antwoord of er geen sprake is van een Google penalty.

Anchortekst-distributie

Het algoritme van Google bepaalt posities in Google. Het onnatuurlijk overmatig gebruiken van SEO is volgens dit algrotime strafbaar. Zo ook het overmatig gebruik van anchortekst. Middels anchor tekst voorziet u een belangrijke zoekterm van een link. Dit levert betere rankings op, maar let op! Als het linkprofiel van de beoogde website of domeinnaam teveel van deze onnatuurlijke anchorteksten bevat dan levert dit ook een Google Penalty op.

Het is duidelijk dat er bij het overnemen van een website of domeinnaam veel komt kijken. Wij begrijpen dat bovenstaande aandachtspunten voor de gemiddelde ondernemer te onduidelijk is. Dit vraagt dan ook om expertise. Ace Group beschikt de juiste tools en jarenlange ervaring om voor u een perfecte SEO-audit uit te voeren, zodat u het risoco op de verkeerde keuze drastisch verkleint. Neem dus gerust vrijblijvend contact met ons op!

16 februari 2015