Ace Group, full-service internetbureau

Mobile friendly

Aankoopgedrag Consument 595X357Google waardeert websites met hogere rankings, wanneer zij mobielvriendelijk zijn. Responsive webdesign is een veelgehoord begrip, maar het is slechts een onderdeel van de ‘mobile friendly’-richtlijnen van Google. De zoekmachine kijkt niet alleen of de website netjes schaalt, maar ook of de laadtijden in orde zijn en of de knoppen geschikt zijn om met vingers erop te klikken. Een smartphone is niet zo’n krachtig apparaat in vergelijking met een desktopcomputer. Daarom moeten afbeeldingen klein zijn en moeten stijlbestanden en scriptbestanden op de juiste wijze in de broncode staan.

Internetgedrag veranderd

Steeds meer internetgebruikers beginnen de route naar hun aankoop via de smartphone. Daarin ontdekken zij de meest interessante websites. Dit gedrag laat zich ook terugzien voor tabletgebruikers. Op de tablet vindt dan ook de oriëntatiefase plaats. Als hun interesse geprikkeld is, gaan ze uiteindelijk later de aankoop doen via hun laptop of desktopcomputer. Het wantrouwen om via een mobiel apparaat betalingen te doen, is nog steeds erg groot, maar wordt wel steeds kleiner.

Belang mobiele site

Google hanteert voor smartphones andere algoritmes, zodat de mobiel vriendelijke websites hogere rankings behalen. Juist als u meer in de ontdekkingsfase van het aankoopproces goed vindbaar wil zijn, is het van belang om de eigen website te optimaliseren voor de ‘mobile friendly’-richtlijnen van Google.

Ace Group optimaliseerde de afgelopen maanden vele websites en wil u ook graag voorzien van de juiste adviezen. Neem eens vrijblijvend contact om de mogelijkheden te bespreken.

Afbeelding Frankwatching

4 augustus 2015