Ace Group, full-service internetbureau

GoogleBot bekijkt interface mobiele gebruikers

Een logisch gevolg van deze ontwikkeling is dat Google websites met een niet-mobiel bestendige website lager rankt. Google ziet tegenwoordig precies wat u als (mobiele) gebruiker ook ziet. Wanneer een gebruiker te veel in- en uit moet zoomen, kan dit al een lagere ranking van uw website op Google opleveren! Google werkt dus met een geheel nieuw algoritme, dat rekening houdt met de meest actuele ontwikkelingen, zoals mobiel gebruik.

Mobiele website of responsive

Een mobiele website is niet het antwoord; zorg ervoor dat uw website responsive is. Responsive webdesign is een techniek waarmee uw website zich automatisch schikt naar het type beeldscherm. Reponsive websites vallen binnen de nieuwe richtlijnen van Google en wilt u ook uw goede rankings behouden, dan is het noodzakelijk om deze techniek te implementeren.

Schaalt uw website al naar het formaat van uw beeldscherm? Mocht dit nog niet het geval zijn, wacht dan niet langer en neem contact op met Ace Group. Een responsive website draagt bij aan een positieve bezoekerservaring en leidt tot hogere rankings in Google.

 

13 oktober 2014