Ace Group, full-service internetbureau

Nieuwsbrief In 5 MinOmdat al deze informatie al aanwezig is in de website, ontwikkelde Ace Group een geavanceerde koppeling, die complete nieuwsbrieven genereert en volledig klaarzet in MailChimp. Normaal gesproken waren meerdere personen twee tot drie dagen bezig met de nieuwsbrief. Nu is het een kwestie van onderwerpen bepalen, genereren en klaar.

Nieuwsbrief genereren

In CMS Umbraco beheert KOV de website. Deze bevat onder andere een nieuwsrubriek, de agenda en een presentatie van alle leden. Umbraco is uitermate geschikt voor maatwerk. KOV selecteert in het CMS de gewenste nieuwsartikelen, de agenda en de leden. Op basis van deze gegevens genereren we de complete HTML van de nieuwsbrief. Middels de MailChimp API maakt het CMS een nieuwe MailChimp-campagne aan, importeert de complete HTML en zet meteen alle configuraties goed.

Bij het handmatig aanmaken van een nieuwsbrief moeten tekstjes geschreven en opgemaakt worden, afbeeldingen op maat maken en uploaden, linkjes aanmaken bij de verschillende items en vervolgens al het testwerk. Dit gehele proces is nu volledig geautomatiseerd. 

Mailinglijst up-to-date

Zodra de nieuwsbrief is aangemaakt, koppelen we deze direct aan de juiste mailinglijst in MailChimp. Deze mailinglijst van de leden wordt weer gesynchroniseerd met de leden, die in het CMS worden beheerd. Zodra in het CMS een mutatie plaatsvindt, werkt het CMS middels de MailChimp API automatisch de mailinglijst bij. Op deze manier blijft de mailinglijst up-to-date zonder dat de KOV hier extra inspanningen voor hoeft te verrichten. 

MailChimp is een krachtig instrument om de communicatie met huidige klanten en/of relaties te onderhouden. Dat weten we vanwege de statistieken, die we analyseren in MailChimp én Google Analytics. Maar dankzij de MailChimp API kunnen we ook werkzaamheden automatiseren én daardoor de foutmarge verkleinen. Zoekt uw bedrijf ook naar een slimme oplossing? Neem dan gerust vrijblijvend contact op!

Bekijk dit project