Ace Group, full-service internetbureau

Een niet-responsive website (een website die niet mobiel-vriendelijk is) belemmert de gebruikerservaring op een mobiel apparaat en is dan moeilijk in gebruik. Aangezien Google met haar nieuwe algoritme veel waarde hecht aan een positieve gebruikerservaring past de definitieve maatregel hier prima tussen. Het algortime bepaalt uw positie in de zoekresultaten op Google. Een logische maatregel. Maar wat zijn naast gebruikerservaring wellicht de redenen voor een aanpassing in de zoekresultaten?

Mobiele zoekopdrachten overstijgen desktop

In 2015 verwacht Google dat het aantal mobiele zoekopdrachten, desktop zoekopdrachten overstijgt. Steeds meer mensen Googlen op een mobiel apparaat en dit is een veranderig in het aankoopproces. Deze groei zet zich vanaf 2011 al fors in en kent in 2015 geen hapering.

Gebruik zoekmachine een van voornaamste mobiele activiteiten

Smartphonegebruikers verrichten verschillende handelingen op een mobiel-apparaat. Het bekijken van een e-mail is de meest verrichte handeling. Het gebruik van de zoekmachine komt echter al op plaats 2.

Bovengenoemde ontwikkelingen houden in dat de website die achter een zoekresultaat schuilt meer mobiele bezoekers ontvangt. Niet vreemd dus dat de website dan mobiel-vriendelijk moet zijn. Hier komt nog eens bij dat Google door Googlers wordt afgerekend wanneer websites mobiel niet werken. Google is dit commentaar zat.

Geen verrassing, u bent gewaarschuwd!

Dat Google nu op deze maatregel overgaat is geen verrassing. In een eerder stadium liet Google al doorschemeren tot deze actie over te gaan (toevoeging "mobiel" aan zoekresultaten). Recent nog verstuurde Google e-mails naar Google Webmasters-gebruikers wanneer de website eventueel mobiele problemen bevatte. Ook spoorde Google de gebruikers aan dit op te pakken. In deze e-mails gaf Google tevens tips hoe op te pakken. Onlangs startte Google verder ook een campagne onder de naam #mobilemadness.

Google wilt gewoon dat u voor 21 april in het bezit bent van een mobiel-vriendelijke website. Als dit niet het geval is, loopt uw website officieel tegen lagere rankings op. Het grote gevolg hiervan is dat u tegen een aanzienlijke daling in de bezoekersaantallen aanloopt. Dit heeft zijn doorslag op het behalen van uw bedrijfsdoelstellingen.

Ace Group raadt u aan nu in actie te komen voor het te laat is. U heeft nog een kleine 2 maanden de tijd om negatieve risico's te voorkomen. Een responsive website is het beste antwoord op de maatregel van Google. Een responsive website biedt de juiste gebruikerservaring op elk apparaat en is mobiel-vriendelijk. U kunt contact met ons opnemen voor een vrijblijvende afspraak.

 

 

9 maart 2015