Ace Group, full-service internetbureau

Let op: Deze misvattingen worden vaak toegepast ter optimalisatie van uw rankings, maar dragen niet (meer) bij aan hogere rankings! Stap dus af van deze misvattingen.

Meta descriptions

Nog steeds denken mensen dat metatags bijdragen aan hogere rankings in Google. Omdat dit jarenlang stelselmatig is misbruikt, is deze informatie niet meer van invloed op het algoritme van Google. De meta keywords dienen helemaal geen nut, maar de meta description nog wel. De meta description draagt dan niet bij aan hogere rankings, maar deze omschrijving moet bezoekers stimuleren om tot actie over te gaan.

Google Adwords

Nee, ook het inzetten van Google Adwords levert u geen hogere rankings met uw website in de organische zoekresultaten. Het is een discussie die zich weleens te ronde doet. Het inzetten van Google Adwords - dat overigens een enorm goede manier is om uw conversies te behalen  en naamsbekendheid te vergroten - geeft u alleen de beste posities in de betaalde zoekresultaten. Voor het verbeteren van uw organische posities zijn andere initiatieven van belang.

Andersom levert investeren in SEO wel betere Adwords-campagnes op. Google Adwords houdt namelijk rekening met 3 factoren. Wanneer deze factoren in orde zijn, is uw Adwords campagne een stuk succesvoller. Een daarvan is de kwaliteit van uw bestemmingspagina! Hoe hoger de kwaliteit hiervan is, hoe beter uw score in Google Adwords.

Linkbuilding

Er zijn daarnaast ook mensen die denken dat het zoveel mogelijk verzamelen van links bijdraagt aan goede rankings. Linkbuilding is zeker belangrijk voor een goede organische positie op Google, maar dan echter wel met een andere insteek. Lukraak links naar uw website zien te krijgen of kopen, werkt niet en levert eerder slechtere rankings op. Het krijgen van kwalitatieve links draagt wel bij aan goede rankings op Google. Daarnaast telt ook de frequentie van nieuwe links naar je website als een belangrijke factor.

Voor een goede organische positie zijn nog veel meer factoren van belang. Natuurlijk bestaan er nog meer SEO-misvattingen. Neem voor het juiste SEO-advies vrijblijvend contact op met Ace Group. Wij geven niet alleen de juiste tips, maar werken aan actief aan het behalen én behouden van hoge rankings

2 december 2014