Ace Group, full-service internetbureau

Dit onthult Stichting Kijkonderzoek. Uit cijfers blijkt dat 44,9% van de Nederlanders boven de 13 jaar een desktop-pc heeft. Dit percentage stond een half jaar geleden nog op 51,5%. Het aantal Nederlanders met een smartphone steeg flink van 62,5% naar 73%. Het aantal Nederlanders met een desktop steeg minder flink. Toch steeg ook het aantal Nederlandse tablet-gebruikers van 53,5% naar 56,7%.

Ondersteun mobiele gebruikerservaring!

De cijfers onthult door Stichting Kijkonderzoek onderbouwen de keuze van Google om over te gaan tot een nieuw algoritme uitstekend. Het vernieuwde algoritme van Google geeft websites die inspelen op deze ontwikkeling voorrang in de positie in zoekresultaten, juist om zo mobiele gebruikers eerder terecht op websites te laten komen die hen de juiste mobiele gebruikerservaring biedt.

Indien uw website nog niet de juiste mobiele gebruikerservaring aanbiedt, raden wij u (door het toenemende aantal smartphone gebruikers op uw website) aan zo spoedig mogelijk over te gaan op een responsive website. Een responsive website geeft namelijk de juiste gebruikerservaring op alle apparaten, omdat deze schaalt naar de grootte van uw beeldscherm. Dit levert u geheid meer conversies op, omdat uw (mobiele-)bezoekers de website door een goede gebruikerservaring de website. Een andere leuke bijkomstigheid is dat uw rankings in Google stijgen. Dit levert meer bezoekers naar uw website op.

Bent u geïnteresserd naar de mogelijk van een responsive website? Neem contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak!

 

31 juli 2015