Ace Group, full-service internetbureau

Structured data, RankBrain en personalisatie

Structured data is een zoekmachinetaal om relaties aan te maken, zodat zoekmachines meteen begrijpen hoe de website te moeten indexeren. Steeds meer websites gaan hiervan gebruik maken en omdat zoekmachines steeds slimmer worden, mag u deze ontwikkeling niet aan u voorbij laten gaan. Voorheen was de PageRank een belangrijk begrip, maar in 2016 wordt RankBrain uitgerold. RankBrain maakt gebruik van structured data en voegt menselijke intelligentie daar aan toe. Op basis van uw zoekhistorie van de afgelopen 30 dagen stelt Google een profiel samen en streeft daarmee naar meer personalisatie. Zoekopdrachten en websites worden geselecteerd op uw zoekgedrag met als doel u relevante webpagina's voor te schotelen.

Meer privacy

SSL is het versleutelen van dataverkeer. Dit is te herkennen aan het "https"-protocol met het sleutel-icoontje in de adresbalk van uw webbrowser. Google hecht veel waarde aan privacy en beloont websites met SSL-certificaat met hogere rankings. Een SSL-certificaat is niet verplicht, maar wanneer u resultaat wilt behalen met uw website/webshop, kunt u hier niet omheen. Ook de overheid gaat de wetgeving aanscherpen. U bent vanaf 1 januari 2016 verplicht om hacks te melden en aan te geven of persoonsgegevens zijn onderschept. De overheid gaat werken naar wetgeving, om uw website veilig en up-to-date te houden.

De afgelopen jaren lag de nadruk op content. Dat blijft, want het up-to-date houden van uw website vergroot uw zichtbaarheid op het internet. De nieuwe ontwikkelingen die in 2015 zijn ingezet, laten een combinatie tussen tekst en techniek zien. Nu de economie verder gaat aantrekken, liggen meer online kansen in het verschiet. Laat uw website daarin wel mee gaan, om dit te benutten.

4 januari 2016