Ace Group, full-service internetbureau

Same day delivery

Lange levertijden zijn een obstakel voor de klant. Wie vandaag dag een product besteld, wil deze het liefst binnen 24 uur in huis hebben. Sommige webshops zijn zelfs al zo ver dat ze ‘same day delivery’ aanbieden. Waar dit eerst als luxe werd gezien, wordt dit steeds meer een must.

Daarnaast eisen consumenten flexibele bezorgopties. Steeds meer klanten kiezen er namelijk voor om pakketjes bij afhaalpunten te leveren.

Omnichannel-strategie

De trend dat bedrijven zich op verschillende verkoopkanalen richten is niet vandaag de dag. Wel blijft het voor velen nog steeds de uitdaging om al deze kanalen volledig op elkaar af te stemmen: omnichanneling. Design, content, tone of voice, service en productkeuze. Zomaar wat elementen die op elkaar afgestemd moeten zijn voor een succesvolle omnichannel-strategie.

Martkplaatsen

Alibaba, Amazon, Bol.com en ook Blokker. Deze webshops verkopen lang niet alleen meer hun eigen voorraad. Ze zijn een marktplaats waar iedereen zijn of haar producten aanbiedt. Wie weet biedt dit extra verkoopkanaal wel kansen voor uw webshop en omnichannel-strategie?! Dergelijke marktplaatsen lijken vooral voor de kleinere webshops een toegevoegde waarde. U lift mee op het reviewsysteem, zij vinden nieuwe klanten voor u en de verkoopdrempel is een stuk lager.

Nieuwe feestdagen

Absoluut een trend die niet mag ontbreken in ons overzicht ‘E-commerce trends 2017’. Sinterklaas en Kerstmis zijn zeker niet meer de enige feestdagen waar u anno 2017 extra geld mee verdiend. Iedere feestelijkheid moet worden aangegrepen om de consument te verleiden. Black Friday was nog nooit zo populair als in 2017!

Websites voor je mobiel

Desktop en laptop verliezen terrein. Het afgelopen jaar namen mobiele online shoppers wederom flink toe. Het aantal aankopen via smartphone steeg namelijk 56% tegenover 2016. Nieuwe technologieën en multifunctionele e-commerce apps maken het gat de komende jaren nog kleiner.

Heeft u momenteel geen webshop, maar bent u voornemens om uw verkoopkanalen uit te breiden met een webshop? Bent u momenteel niet tevreden over de resultaten van uw webshop? Met onze 20 jaar aan kennis en expertise op het gebied van webdevelopment, webdesign, e-commerce en online marketing helpen we u graag in het verwezenlijken van de bedrijfsdoelstellingen. Neem gerust contact op!

 

21 december 2017