Ace Group, full-service internetbureau

Uit onderzoek blijkt dat 42% van de Nederlanders van 15 jaar en ouder in bezit is van een smartphone. Wekelijks bekijken we webstatistieken van verschillende soorten bedrijven en daarin is een duidelijke groei van het aantal smartphone-bezoekers waar te nemen. Gemiddeld ligt dit aantal tussen de 3% en de 7%. Dit zijn nog geen schokkende aantallen, maar als we dit vergelijk met het voorgaande jaar dan is het een grote stijging. De verwachting is dan ook dat die lijn doortrekt, want aanbieders van mobiele telefoons zijn niet voor niets aan het stoeien voor het verhogen van de abonnementskosten op mobiel internet.

Wie moeten echt rekeninghouden met de smartphone? Taxibedrijven, horeca, campings en vrijwel alle andere bedrijven die direct leveren aan particulieren. Aan mobiele toepassingen valt te denken aan een app (kleine applicatie die gebruikers installeren op hun telefoon) of een mobiele website. Een smartphone kan websites al op een goede manier presenteren op het beeldscherm, maar dit scherm is klein en gebruikers moeten handmatig inzoomen. Het is namelijk mogelijk om websites een mobiele telefoon te laten herkennen. De website stuurt de gebruiker door naar een speciale website die is opgeoptimaliseerd voor een kleiner beeldscherm.

Wees smart en laat uw website optimaliseren voor mobiele telefoons. We zien een enorme stijging in het gebruik ervan en zeker onder jongeren! Deze stijgingen hebben ook veroorzaakt dat het gebruik van social media websites (als Twitter en Facebook) figuurlijk zijn geëxplodeerd. Zelfs e-mail is opnieuw leven ingeblazen en dit betekent dat nieuwsbrieven belangrijker worden. Het toenemende gebruik van mobiele telefoons leidt tot extra kansen. Ga hier op tijd in mee en profiteer hiervan.

24 augustus 2011